"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kesimoğlu: “Elektronik bilet uygulamasını başlattık”

  • 22 Mayıs 2023
Başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ulaşımı sosyal yapılanma ve konfor alanı olarak kabul ediyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana araç ve yaya trafiğini, ulaşım hizmetlerini teknik açıdan değerlendirdik, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çözümler üretmeye gayret ettik. “39 Kart” sistemini başlattık. “Akıllı İnsanlar İçin Akıllı Çözüm” sloganıyla hizmet veren “39 Kart” sistemiyle toplu ulaşımı geliştirdik. Toplu taşımada elektronik bilete geçiş yaptık. Şehiriçi ulaşıma daha güvenli, verimli ve modern anlayış getirdik. Bu sistem sayesinde vatandaşlar banka kartlarını da kullanabiliyor.

“Güvenli Durak, Güvenli Ulaşım” sloganıyla toplu ulaşımda kadınların daha rahat yolculuk yapması için örnek bir karara imza attık. Kadınlar, akşam saat 20:00’den itibaren, güzergâh üzerinde olmak kaydıyla, durağa gelmeyi beklemeden istedikleri yerde inebiliyor. Hayvanların can güvenliğini korumak amacıyla trafik akışının yoğun olduğu bölgelere uyarı levhaları yerleştirdik.

Yeni Adalet Sarayı’nın konumlandığı Eriklice Caddesi’nde sıcak asfalt çalışması yaptık. Aynı rotadaki kavşak tasarımı da bölge trafiğini verimli hâle getirdi. Sungurbey Caddesi adı verilen bölgeyi de 2035 hedefli planlarımız kapsamında baştan sona yeniledik (araç park cepleri, yaya kaldırımları, ışıklandırma ve kavşak düzenlemesi). Kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için tedbirler aldık ve “Parkmetre” uygulamasını hayata geçirdik. Uygulama belli lokasyonlarda başlatıldı. Yeni lokasyonlarla uygulamayı yaygınlaştıracağız.

Önümüzdeki dönemde 2035 odaklı ulaşım ana planını tamamlayacağız. Amacımız, trafik sorunlarını çözmek ve karbon salımını azaltmak. Yeni projeleri hayata geçireceğiz. Ulaşımı sistemini düzenleyeceğiz, “Akıllı Şehir” vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üç aşamalı planlama yaptık. İlk etapta toplu taşımayı düzenleyeceğiz. İkinci aşamada trafik, kavşak ve yol yenileme projelerini hayata geçireceğiz. Son aşamada ise, modelleme tekniğinden faydalanacağız, 2035 hedefiyle kararlar alacağız. Hızlı, güvenli, konforlu, ekonomik ve sürdürülebilir ulaşım sistemi yapılandıracağız. Kaliteli hizmeti minimum ücretle sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda vatandaşların görüş ve önerilerini almak için anket yapacağız. Trafik sorunlarını çözmek amacıyla yeni standartlar belirleyeceğiz. Bisiklet ve yaya yolu sayısını artıracağız. Sahadan topladığımız verileri çeşitli simülasyonlarla uygulanabilir hâle getireceğiz. Hedeflerimizden biri, karbon salımına ilişkin farkındalık oluşturmak. Yapacağımız çalışmalarla “Akıllı Şehir” vizyonuna ulaşacağımızdan eminim. Ulaşım yönetiminde örnek olacak çalışmalar yapacağız. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, Karagöz Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nı düzenleyeceğiz. Bu sayede araç ve yaya trafiğinin sürdürülebilirliğini sağlayacağız. Şehirlerarası otobüs terminali (ATAGAR) projesini tamamlayacağız.


Önerilen Haberler