"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kılıç: “Ücretsiz ulaşım hakkını savunduk”

  • 22 Mayıs 2023
Başkan Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ulaşım, barınma, eğitim, sağlık gibi ücretsiz olması gereken temel haklardan biridir. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz, çalışmalarımızı titizlikle, taviz vermeden yürütüyoruz. Her vatandaşın ücretsiz ulaşım hakkını savunarak hizmet üretmeye özen gösterdik. Önceliğimiz öğrenciler, kadınlar ve engelliler oldu. Ekonomik krizin farkındayız. Vatandaşlar da ekonomik krizin yükünü taşıyor. Ortaöğretim ve lise öğrencilerine ücretsiz servis desteği sağladık. Öğrencileri her sabah okullarına bırakıyoruz. Ücretsiz okul servislerine aileler yoğun ilgi gösteriyor.

Engelli vatandaşlar için ücretsiz “Engelsiz Taksi” uygulamasını başlattık. Engelli vatandaşlar için geziler ve yaz kampı düzenliyoruz. İlçemizdeki kadınları İstanbul’un ve Türkiye’nin önemli tarihî ve kültürel merkezlerine götürüyoruz, kadınlar için de geziler düzenliyoruz.
Her zaman vatandaşların yanındayız. Acıyı da, sevinci de paylaşıyoruz. Bu kapsamda ücretsiz cenaze hizmeti sunuyoruz. Cenaze hizmetini önemsiyorum, vatandaşlar en zor günlerinde yanlarında olduğumuzu biliyor ve hissediyor. Bize göre sosyal belediyecilik tam da bu demek. Vatandaşların takdiri bizim için çok önemli.


Önerilen Haberler