Topraktan Halka, Tarladan Sofraya projesi tarımsal üretimi arttırmayı sürdürüyor

• 22 Mayıs 2023
Mudanya Belediyesi, “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında belediyeye ait arazileri üretime açmaya devam ediyor.

Belediyeye ait arazilerde, refüjlerde ve parklarda yetişen zeytinleri toplayarak zeytinyağı hâline getiren Mudanya Belediyesi, ayçiçek yağı ve buğday unu üretimini de sürdürüyor. İlçe genelindeki belediye arazileri üretime açılıyor, 308.000 metrekarelik alanda dönüşümlü olarak ayçiçeği ve buğday üretimi yapılıyor, elde edilen ürünler ayçiçek yağı ve buğday unu olarak vatandaşa dağıtılıyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz “Özellikle pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğunu gördük. Ülkemizin üretimle kalkınacağını biliyoruz. Bu alanda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Hem ihtiyaç sahibi ailelerin hem de üreten çiftçilerin yanında olmaya devam edeceğiz,” dedi.