"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

TÜRKİYE İÇİN KARAR VER

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

14 Mayıs’taki seçim geride kaldı. Herkes bilmelidir ki, mevcut siyasi iktidar halkımızdan güvenoyu alamadı. Adalet ve Kalkınma Partisi, 2018 seçimlerine göre yedi puan kaybetti. İlk tur seçimlerinde en büyük oy kaybını Erdoğan ve partisi yaşadı. Yani onlar kazanmadı, biz de kaybetmedik.

14 Mayıs’taki seçim geride kaldı. Herkes bilmelidir ki, mevcut siyasi iktidar halkımızdan güvenoyu alamadı. Adalet ve Kalkınma Partisi, 2018 seçimlerine göre yedi puan kaybetti. İlk tur seçimlerinde en büyük oy kaybını Erdoğan ve partisi yaşadı. Yani onlar kazanmadı, biz de kaybetmedik.

Dolayısıyla halkımız cumhurbaşkanlığı yarışını ikinci tura bıraktı. Şimdi 28 Mayıs’ta yeni bir seçime gideceğiz. Bu seçime her iki taraf da sıfırdan başlayacak. Halkımız, 28 Mayıs’ta Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceği için tarihî bir karar verecek. 14 Mayıs seçim sonuçlarının detaylı analizini yaptık. Tüm sonuçları sandık sandık inceledik. Halkımızın hem iktidara hem de bize verdiği mesajları aldık. İkinci tur kampanyamızı da bu çerçevede hazırladık. İkinci tura giderken halkımızın bizden duymak istediği önemli konuları daha gür sesle dile getiriyoruz. Siyasi iktidarın ilk tur öncesindeki kara propagandalarını bastırıyor, kimin bu ülke için neyi düşlediğini halkımıza anlatıyoruz. Bizi terörle yan yana getirmeye çalışarak vatandaşların aklını bulandırmaya gayret eden kirli siyaset diline yüksek sesle cevap veriyoruz.

Türkiye’ye “karar ver” sloganıyla sesleniyoruz.

“10 milyon mülteciyi içimize sokanlara, Suriyelileri pazarlık konusu yapanlara vatanımızı bırakmayacağız,” diyoruz.

Halkımıza, “Gaffar Okkan’a pusu kuranlarla, Konca Kuriş’i domuz bağıyla boğanlarla birlikte mi yürüyeceksiniz?” diye soruyoruz.

“Türk ordusuna kumpas kurana, Türk bayrağından rahatsız olana, sınırlarımızı korumaktan aciz olana evet mi diyeceksiniz?” diye soruyoruz.

“Depremde kan ve çadır satanlarla, canlarımızı enkaz altında bırakanlarla birlikte mi yürüyeceksiniz?” diye soruyoruz.

“Hudut namustur diyenler için, mültecilerin ülkelerine dönmesi için, terörü bitirmek ve huzuru sağlamak için karar ver Türkiye,” diyerek çağrı yapıyoruz.

Halkımıza, “Andımızı yasaklayanlarla, T.C. ibaresini kaldıranlarla, şehidimize ‘kelle’ diyenlerle yan yana mı duracaksın?” diye soruyoruz.

28 Mayıs’taki seçimde nasıl bir Türkiye istediğimizi ortaya koyacağız ve ona göre oy kullanacağız. Yegâne amacımız, adaletin, demokrasinin, özgürlüğün, barışın ve refahın toplumun her kesiminde egemen olduğu bir Türkiye’yi inşa etmektir. Mücadelemizin hedefi, ülkemizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. İnanıyoruz ki, bu mücadelede galip geleceğiz ve ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız.


Önerilen Haberler