Akpolat: “Beşiktaş’ta ulaşımı kolaylaştırdık”

• 8 Mayıs 2023
Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Beşiktaş, İstanbul’da yaşayan ya da İstanbul’a yolu düşen herkesin ilgi gösterdiği merkezî bir ilçe. Bu nedenle ilçemizde toplu ulaşım ihtiyacı her geçen gün artıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Beşiktaş-Hisarüstü-Aşiyan füniküler hattını hayata geçirdik. Ardından, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Beşiktaş-Yıldız istasyonunu açtık.Boğaziçi Üniversitesi-Hisarüstü-Aşiyan füniküler hattı, Hisarüstü’nü Aşiyan’la birleştiren, vatandaşları Aşiyan’dan boğaz yoluyla İstanbul’un birçok noktasına ulaştıran bir hat. Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Yıldız istasyonu sayesinde Beşiktaş’a farklı semtlerden gelen birçok vatandaş diğer metro hatlarına aktarma yapıyor, ulaşımı kolaylaştırıyor. 29 ring servisi hizmeti de sunuyoruz (Dikilitaş-Türkali, Ulus-Levazım, Bebek-Arnavutköy-Nispetiye ve Konaklar-4. Levent metrosu, Gayrettepe-Türkali, Türkali-Ortaklar Caddesi ve Türkali-Abbasağa Mahalleleri).

Engelli vatandaşlar için “Dost Eller Taksi” hizmetini başlattık. Tekerlekli sandalye kullanıcılarına uygun olarak tasarlanan “Dost Eller Taksi”, Beşiktaş’ta yaşayan engelli vatandaşların sağlık ve eğitim hizmetlerine, kültür-sanat etkinliklerine ulaşımını kolaylaştırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ulaşım hizmetlerine yatırım yapmaya ve vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Çevre dostu, modern ve erişilebilir ulaşım hizmetleri sunacağız, sürdürülebilir bir kent olma yolunda ilerleyeceğiz.