Bayraklı Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor

• 8 Mayıs 2023
Bayraklı Belediyesi, her ay yaklaşık yüz ton ambalaj atığını geri dönüşümle ekonomiye kazandırıyor.

Bayraklı Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüştürülebilir atıkları ekonomiye kazandırmak için çalışmalar yapıyor. Her ay yaklaşık yüz ton ambalaj atığını geri dönüştüren Bayraklı Belediyesi, yıllık ortalama 10.000 ton karışık atığı da ekonomiye kazandırıyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında konteynerler aracılığıyla biriktirilen atıklar, bulundukları yerde ayrıştırılarak toplanıyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, ambalaj atıklarının yanı sıra bitkisel yağ, cam ve pil gibi geri dönüştürülebilir atıkları da kaynağında ayrıştırarak topluyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Daha yaşanabilir bir dünya istiyoruz. Gelecek nesillere daha güzel bir Bayraklı bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz,” dedi.