Bulut: “Toplu taşıma hizmetini geliştirmeyi amaçladık”

• 8 Mayıs 2023
Başkan Turhan Bulut, Mengen Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çocukların okullarına daha rahat ulaşması için düzenleme yaptık, okul saatlerine uygun toplu taşıma hizmetini ücretsiz vermeye başladık. Bu hizmete, cumartesi günü kurulan ilçe pazarına ulaşımı da dahil ettik. Pandemi döneminde toplu taşıma hizmetine ara vermiştik. Ailelerin üzerindeki eğitim masrafına katkıda bulunmak ve ekonomik yükü azaltmak amacıyla toplu taşıma hizmetini düzenledik. Spor etkinlikleri ve diğer etkinlikler için herhangi bir ücret talep etmeden toplu taşıma araçlarını okullara tahsis ediyoruz. Sanayi sitesindeki yol yapım ve kaldırım çalışmalarını tamamladık. Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü, Mengen Çayı Yeşil Yürüyüş Yolu Projesi kapsamında bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarına devam ediyor.

Önümüzdeki dönemde toplu taşıma hizmetini geliştireceğiz. Belediyemizin araç filosuna yeni araçlar ekleyeceğiz. Önümüzdeki aydan itibaren minimum ücretle günde üç sefer düzenleyeceğiz.