Gemlik Belediyesi, tarımsal üretime desteğini sürdürüyor

• 8 Mayıs 2023

Üreticilere ve çiftçilere desteğini sürdüren Gemlik Belediyesi, atalık tohumlarla organik tarıma da destek oluyor. Gemlik Belediyesi, Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen tohum takas şenliğine katıldı. Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Adliye Köyü uygulama tarlasında ve Kurtul’daki seralarda geleneksel yöntemlerle üretilen pazı, börülce, domates, sarı karpuz ve bakla gibi sebzelerin tohumlarını takas eden Gemlik Belediyesi’nin şenliğe özel hazırladığı atalık tohumlar kısa sürede tükendi. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, kalkınmanın ana unsurlarından birinin tarım olduğunu belirtti, tarıma yapılan yatırımın gelecek için önemli olduğunu ifade etti.