"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Günel: “Trafik sakinleştirme projesini hayata geçirdik”

  • 8 Mayıs 2023
Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2020 yılının Mart ayında Kuşadası Trafik Sakinleştirme Projesi’ni yaşama geçirdik. Kamuoyunda “tek yön uygulaması” olarak anılan Kuşadası Trafik Sakinleştirme Projesi’nin kısa ve uzun vadeli hedefleri var. Projeyle kısa vadede, ilçe merkezindeki trafik sorununu ortadan kaldırmayı amaçladık, ana arterlerdeki trafik sorununu önemli ölçüde çözdük. Uzun vadede ise, dünyanın modern turizm bölgelerinde olduğu gibi, yaya öncelikli trafik düzenini hâkim kılmayı, sahil bandını trafiğe kapatmayı, bisikleti çevre dostu ve alternatif bir araç olarak ulaşıma dahil etmeyi, bisiklet yolları oluşturmayı ve denizle ilçe merkezini bütünleştirmeyi hedefliyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürüttüğümüz altı etaplık projenin beş etabını tamamladık. Kuşadası Trafik Sakinleştirme Projesi kapsamında ilçemizin ana arterlerinde tek yön uygulamasına geçtik. Bu projemiz başarıya ulaştı ve planlandığı gibi etap etap devreye alındı. Tek yön uygulamasındaki temel amaç, 40 kilometrelik hızla trafiğin kesintiye uğramaksızın akışını sağlamaktı. Bunu başardık. Projenin altıncı etabını da kısa sürede hayata geçirmek, geniş kaldırımları, yürüyüş ve bisiklet yolları, etkinlik alanlarıyla trafiğe kapalı olacak sahil bandı için projemizi başlatmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tek yön uygulaması, ana arterlerdeki araç trafiğini rahatlattı, kaldırımları genişletti, otopark sayısını ve yeşil alan miktarını artırdı. Kuşadası Trafik Sakinleştirme Projesi kapsamında sekiz kavşak yaptık, refüjlerde çimlendirme, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yaptık, ilçemize 4.200 metrekarelik yeşil alan kazandırdık, otopark sorununu çözdük. Atatürk Bulvarı’nda otopark sayısı %24 oranında azaldı, Candan Tarhan Bulvarı’nda %92 oranında arttı. İlçemizdeki toplam otopark sayısı %45 oranında arttı.
Kuşadası Trafik Sakinleştirme Projesi, yaya ulaşımını konforlu hâle getirdi. Atatürk ve Candan Tarhan Bulvarı, tek yön olarak projelendirildi, yayalar için karşıdan karşıya geçiş mesafesi ve süresi kısaldı. Bu sayede yaya güvenliği arttı.


Önerilen Haberler