Saruhanlı Belediyesi domates fidesi ve bamya tohumu dağıtımı yaptı

• 8 Mayıs 2023
Saruhanlı Belediyesi, vatandaşlara domates fidesi ve bamya tohumu dağıttı.

Saruhanlı Belediyesi, atalık tohumlardan elde edilen 15.000 adet domates fidesini ve 5.000 adet kınalı bamya tohumunu vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, “Ülkemizin çeşitli yerlerinden edindiğimiz doğal, hibrit olmayan, herhangi bir işleme tabi tutulmayan tohumlardan elde edilen domates fidelerini ve kınalı bamya tohumlarını vatandaşlara dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Ata Tohumu Projesi’ kapsamında belediyemizin arazisinde kurulan fidanlıkta sebze-meyve tohumları üretiyoruz. Vatandaşlar da tohumlardan tohum elde ederek üretimin devamlılığını sağlayabilir,” dedi.