"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Kılıç: “Sürdürülebilir çevre politikalarını ön planda tuttuk”

  • 19 Haziran 2023
Başkan Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Yönetim anlayışımızın temelini doğa dostu bir ilçe inşa etmek oluşturuyor. Bu nedenle çalışmalarımızı hassasiyetle planlıyoruz. Stratejik planımızın temel başlıklarından biri, doğanın korunması ve sürdürülebilir çevre politikaları. Bu kapsamda önemli projelere ve işbirliklerine imza atıyoruz. Atık yönetimini önemsiyoruz. Sıfır atık projesi sayesinde atık toplama konusunu gündeme taşıyoruz. İlçemizin belli noktalarına atık toplama merkezleri kurduk. Ayrıca okullarda çevre bilinci, atık yönetimi ve doğa konularında uygulamalı eğitim programları düzenliyoruz. Ambalaj atıkları, bitkisel atıklar, elektrikli/elektronik atıklar, hafriyat ve inşaat atıkları, asbest yönetimi gibi konularda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyoruz.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından önemi bir kez daha anlaşılan ve insan hayatını ciddi anlamda etkileyen asbestle ilgili binalara denetim zorunluluğu getiren birkaç belediyeden biriyiz. Asbest özellikle kentsel dönüşüm sürecinde binaların yıkılması sırasında ortaya çıkan ve kanser tehdidi taşıyan bir madde. Aldığımız kararla asbest temizliği yapılmayan ve yetkili kurumlardan asbest raporu almayan hiçbir binada işlem yapılmasına müsaade etmiyoruz.

Tüm çalışmalarımızı Maltepe halkının desteğiyle yaptığımızı belirtmek istiyorum. Katılımcı yönetim anlayışı doğrultusunda her kararı vatandaşlara danışıyoruz. Çevreyi ve doğayı korumaya yönelik çalışan kurumlar da çalışmalarımızı görüyor ve takdir ediyor.
Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü’nün (BUEC) düzenlediği Boğaziçi Çevre Ödülleri’nde “Yılın Çevreci Belediyesi” ödülüne layık görüldük. İklim krizi, çarpık kentleşme, küresel ısınma gibi birçok faktör nedeniyle doğa ve çevre tehdit altında. Yerel yönetimlerin çalışmaları da sınırlı olabiliyor. Bu konuda toplumsal bilinç çok önemli. Etkili önlemlerin alınması gerekiyor. Koşullar ne olursa olsun, üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler