"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Barış Ayhan: “Geri dönüşüm çalışmalarına ağırlık verdik”

  • 19 Haziran 2023
Başkan Barış Ayhan, Sinop Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmalarımızı “yenilenebilir enerji ve temiz bir gelecek” sloganı doğrultusunda güncelledik. Sinop’un çocuklarına daha yeşil ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefledik. Kurulumunu yaparak uygulamaya geçirdiğimiz “Sinop Sahil Belediyeleri Birliği Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi” sayesinde karbondioksit gazından 21 kat daha fazla sera etkisine sahip olan metan gazının zararlı etkilerini elektrik enerjisine dönüştürerek ortadan kaldırıyor, insan ve çevre sağlığını koruyoruz. Yıllık 3.2 milyon metreküplük metan gazının da doğaya salımını engelliyoruz.

Sıfır atık kapsamında vatandaşların kullanmadığı giysi, ayakkabı, oyuncak, tekstil, kitap gibi eşyaları geri dönüşüme kazandırabilmek için tekstil atık firmasıyla yapmış olduğumuz anlaşma gereği ilk etapta toplam 50 adet geri dönüşüm kutusunu kentimizin muhtelif yerlerine yerleştirdik. İlçemizin her mahallesinde hizmet veren mobil atık getirme merkezine atıklar (kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik, bitkisel yağ, atık pil) bırakılabiliyor. Bu sayede geri dönüşüme doğrudan katkıda bulunuyoruz.  

Tarih boyunca zeytinciliğin önemli merkezlerinden biri olan kentimizde zeytini yeniden doğaya ve ticarete kazandırmayı hedefliyoruz, asırlık Sinop zeytinini yeniden canlandırıyoruz. Sinop Bilim Kültür Eğitim Derneği işbirliğiyle hazırladığımız proje kapsamında Zeytinlik Mahallesi’ne zeytin fidanlıkları kazandırıyoruz. Sinop Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Kadın, Çocuk, Gençlik ve Engelli Meclisi’yle birlikte Zeytinlik Mahallesi’ndeki hatıra ormanını düzenledik, hatıra ormanına meyve ağaçları diktik. Çocuklarla, gençlerle birlikte temizlik kampanyaları düzenliyoruz, onlara çevre bilinci kazandırıyoruz.

Önümüzdeki dönemde de Sinop’un muhteşem doğasını koruyacağız. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hep birlikte yeşil bir geleceği mümkün kılacağız.


Önerilen Haberler