Başkan Tarhan dijital toprak analiz cihazını üreticilere tanıttı

• 19 Haziran 2023
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Mezitli İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken, dijital toprak analiz cihazını üreticilere tanıttı.

Kızılötesi ışınlar sayesinde toprağın değerlerini gösteren cihaz, gübre çeşidini ve miktarını yerinde tespit edecek, üreticilere yüksek verim elde etme imkânı sağlayacak. Mezitli’nin toprak haritasını çıkarmak için cihazın çok faydalı olduğunu dile getiren Başkan Neşet Tarhan, “Geçmişte Kuzucu Mahallesi’nde deneme çalışması yapılmıştı. Mezitli’nin toprak haritasını çıkarıp, üretim yapılan alanlarda analiz yapacağız. Çünkü bilinçsiz gübreleme, ilaçlama ve sulama yapılıyor. Artık teknoloji sayesinde beş dakikada sonuç alıyoruz,” dedi. Cihaz, bilinçsiz toprak kullanımının önüne geçecek, ürünlerin daha yüksek verimlilikle yetiştirilmesini sağlayacak.