“Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabının tanıtımı yapıldı

• 19 Haziran 2023
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yayımlanan “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Kitap çalışması 2009 yılında başladı, Muğla’nın 13 ilçesindeki köyler dolaşıldı, tarifler toplandı. Muğla’ya özgü 446 yemek tarifinin bulunduğu kitap, Türkçe ve İngilizce hazırlandı. Her yemek tarifi videosuna sayfadaki barkodla ulaşılabilme özelliğiyle Türkiye’de ilk olan kitabın tanıtımı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün katılımıyla 15 Haziran’da Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Kitabı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Dr. Selma Atabey kaleme aldı.