Hatay Büyükşehir Belediyesi Asi Nehri’ndeki kirlilikle mücadele ediyor

• 19 Haziran 2023
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Asi Nehri’ndeki kirlilikle mücadele etmek amacıyla geliştirdiği proje temmuz ayında tamamlanacak.

“Hatay İçin İklim Eylemi Asi Nehrinden Kaynaklı Atıkların Azaltılması” projesi kapsamında Asi Nehri’ne atık toplayıcı bariyer sistemleri kurulacak, bariyerle tutulan atıklar toplanacak, kent merkezinde biriken atıkların denize ulaşması engellenecek. Proje, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler, Doğa Koruma Merkezi ve Japon hükümeti işbirliğiyle hayata geçirilecek. Samandağ’daki balıkçı barınağına sabit atık toplayı sistem kurulacak ve barınak içindeki atıklar robotik sistemle toplanacak. Asi Nehri’nde, kent merkezinde ve sulak alanlarda atık toplayıcı akuatik robotla temizlik yapılacak. Öğrencilere çevre kirliliği eğitimleri verilecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, daha temiz ve yaşanabilir Hatay için projeler üretmeye devam edeceklerini belirtti.