Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projesi Venedik’te

• 19 Haziran 2023
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projesi, 18. Venedik Mimarlık Bienali’nde sergilendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bazı birimlerini atıl durumdaki yapılara taşıma ve tadilatı yapılan metruk yapıları yeniden yaşama dahil etmesi projesi, 18. Venedik Mimarlık Bienali’nde yoğun ilgi gördü. Metropol binasının tadilatını yaparak bazı birimlerini bu binaya taşımayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projesi, uluslararası mimarlık camiasında ses getirdi. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye pavyonunun bu yılki küratörleri mimar Oral Göktaş ve Sevince Bayrak, “Sergi için önerdiğimiz konu, Türkiye’de kullanılmayan yapıların açık çağrıyla kolektif olarak belgelenmesi, bu yapıları yıkmak yerine dönüştürmek seçeneğinin tartışılmasıydı. Bu kapsamda Mersin’deki metropol binası da sergide kullanılmayan yapı olarak sergilendi,” dedi.