Ömer Yıldız: “Orman yangınlarını engelleyecek önlemler aldık”

• 19 Haziran 2023
Başkan Ömer Yıldız, Dereçine Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İmar planlarında değişiklik yapmayarak çevreyi koruyoruz. “Kök Fidan” projemiz kapsamında üreticilere fidan desteğinde bulunuyoruz, doğaya katkıda bulunuyoruz, yeşil alanları artırıyoruz. Elmas Deresi’nin kenarına rekreasyon alanı, yürüyüş yolu ve park yaptık. Sekiyurt’a ıhlamur, çınar, çam, badem vb. fidanları diktik. Eber ve Akşehir Gölü çevresinde yaz aylarında yaşanan yangınları önlemek amacıyla proje hazırladık, projeyi Mahalli Sulak Alanlar Komisyonu’nda kabul ettirdik. Proje kapsamında Eber ve Akşehir Gölü çevresindeki yangınları engellemek için yangın yolları açacağız. AFAD’ın tavsiyesi doğrultusunda yangın söndürme römorkları alacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gözlem sistemi kuracağız, gölleri, bitkileri ve hayvanları koruyacağız. Vadide orman yolu açıp, doğal basınçla yangın söndürme hidrantı oluşturarak, Elmas Deresi’nden akan suyu orman yangınlarına müdahale etmek için hayata geçireceğimiz projenin çalışmalarına devam ediyoruz.