"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Osman Gürün: “Çevreci projeleri hayata geçirdik”

  • 19 Haziran 2023
Başkan Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Muğla, ormanları, kıyı şeridi ve doğal güzellikleriyle korunması gereken bir kent. Kentimizi korumak, kentimizin doğal ve tarihî mirasını geleceğe bırakmak için çalışıyoruz. Güneş enerjisinden elektrik üretiyoruz. Çöp depolama alanlarına kurduğumuz sistemlerle hem atıkları bertaraf ediyoruz hem de elektrik üretiyoruz. Atık suyun çevreye zarar vermemesi için birçok ilçemizde ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri açıyoruz, atık suyu değerlendiriyoruz. Hafriyat atıklarının doğayı kirletmemesi için alanlar oluşturduk, bu alanlarda atıkları geri dönüştürüyoruz, asfalt malzemesi hâline getiriyoruz. Teknelerle kıyı temizliği yapıyoruz. Çevreye duyarlı projeleri (iklim değişikliği azaltım, karbon ve su ayak izi vb.) hayata geçiriyoruz, yeşile ve maviye sahip çıkıyoruz. Korunması gereken değerler, kıyılar, ormanlar, yeraltı suları için hukuki mücadelemizi her platformda sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Çevreyi korumak amacıyla 158 dava açtık. Bu davaların arasında kıyı alanlarının imara açılması, doğal güzellikleri tahrip edecek faaliyetlerin durdurulması, sit derecelerinin değiştirilmesi gibi davalar yer alıyor.

Tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymayı ve birlikte yaşamayı öğrenmeyi amaç edindik. Çevreyi ve doğayı korumak için sorumluluk alıyoruz. Çevreyi koruyarak geleceğimizi güvence altına almalıyız. Çevrenin ve doğanın korunması için herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.


Önerilen Haberler