"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Soner Çetin: “Atıkları kaynağında ayrı topladık”

  • 19 Haziran 2023
Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çevreye ve doğaya saygılı bir belediyeyiz. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerde çevresel etkileri ve doğayı göz önünde bulunduruyoruz. Çevreyi ve doğayı korumaya yönelik çalışmalarımız ağırlıklı olarak belediyemizin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiriliyor. Belediyemiz bünyesinde Atık Yönetimi ve Koordinasyon Birimi kurduk. 2022 yılında 3 ton ambalaj atığı topladık. İlçemizin farklı noktalarına 4.500 adet atık kutusu ve 17 adet cam kumbara yerleştirdik. Bitkisel atık yağları kaynağında ayrı topluyoruz. Bir yılda 64.843 kilogram atık yağ topladık.

Çevre sağlığı açısından önemli sorunlardan biri, atık pil ve elektronik atıklar. Taşınabilir Pil Üreticileri İthalatçıları Derneği’yle işbirliği yapıyoruz. İlçemizdeki okullardan, işyerlerinden, evlerden topladığımız atık pilleri Taşınabilir Pil Üreticileri İthalatçıları Derneği’ne gönderiyoruz. İlçemizin belli noktalarına atık pil toplama kutuları yerleştirdik. Bir yılda 340 kilogram atık pil toplanmasını sağladık.

Giysi toplama projesi kapsamında ilçemizin 428 noktasına giysi toplama dolapları yerleştirdik. Kullanılabilir durumdaki giyim eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık, diğer tekstil atıklarını ekonomiye kazandırdık. Bir yılda 162.000 kilogram tekstil atığı topladık. Adana Eczacı Odası işbirliğiyle atık ilaç sorununa da çözüm bulmaya çalıştık, 364 kilogram atık ilaç topladık. Çevre bilincini geliştirmek amacıyla özellikle okullarda bilgilendirme faaliyetleri yürüttük. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre temalı yarışma düzenledik


Önerilen Haberler