Şükrü Sargın: “Katı atık aktarma istasyonu kurduk”

• 19 Haziran 2023
Başkan Şükrü Sargın, Zile Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Evsel atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi amacıyla katı atık aktarma istasyonu kurduk. Belediyemizin Çevre Koruma ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, sıfır atık projesi yönetmeliği kapsamında Yunus Emre Mahallesi’ni pilot bölge seçti, çöplerin konteynerlerde ayrıştırılmasını sağladı. Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı, Atatürk Parkı ve bisiklet yolu hizmete açıldı. Bölgemizde “Sıfır Atık Belgesi” alan tek belediyeyiz. Fidan dağıtımına devam ediyoruz. Giyilmeyen kıyafetler çöpe değil, giysi kumbarasına atılıyor. Atık malzeme getiren öğrencilere hediyeler veriyoruz. 70 kilogram elektronik atık ve beş kilogram atık yağ getiren ev kadınlarına market alışveriş kartı hediye ediyoruz. Atık su arıtma tesisinin elektrik giderinin %50’sini hibe aldık. İklim değişikliğinin etkilerini ele alan maket yarışması düzenledik. Okullarda “çevre bilinci ve sıfır atık” konulu eğitim çalışmaları yapıyoruz. Tema Vakfı işbirliğiyle 5 Haziran Türkiye Çevre Haftası’nda etkinlik düzenledik. Belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğü, periyodik çalışmalar yapıyor. Güneş enerjisi santrali kurduk. Sürdürülebilir atık bertaraf yöntemlerini yaygınlaştırmak için vatandaşları teşvik edeceğiz. Atık yönetimini, yeşil alanların korunmasını ve geliştirilmesini, su ve enerji verimliliğini, çevre dostu ulaşımı, çevre farkındalığı yaratmayı, paydaş işbirliğini destekleyen çalışmalara devam edeceğiz.