YEREL SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ

Ahmet Akın

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdiriyle, çok değerli ağabeyim Seyit Torun’dan, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini devraldım. 148. sayısını okuduğunuz CHP Belediye Gazetesi’ne emeği, katkısı ve kıymetli çalışmaları için Sayın Seyit Torun’a teşekkür ediyorum.

CHP Belediye Gazetesi, üçüncü yaşını kutladı. Üç yıl boyunca her hafta farklı dosya konularıyla CHP’li belediyelerin örnek çalışmalarını, hizmetlerini ve projelerini kamuoyuyla paylaştı, alanında yetkin akademisyenlerin, uzmanların, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşlerine yer verdi, dünya ülkelerindeki yerel yönetim uygulamalarını anlattı, yerel yönetimler tarihi açısından oldukça önemli bir arşiv oluşturdu. CHP Belediye Gazetesi, belediyelerimizin vizyoner ve fark yaratan projelerini tanıtmaya, yereldeki gelişmeleri aktarmaya, dünya çapındaki yerel yönetim uygulamalarını takip etmeye devam edecek.

Belediyelerimiz, pandemi döneminde, ekonomik kriz ortamında ve deprem felaketinde vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı, ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşların yanında oldu, engellemelere ve baskılara rağmen yılmadan çalıştı, hizmet üretti. Siyasi iktidar, ekonomik krize çare olmayı bırakın, sorumluluk dahi üstlenmedi. Genel seçim sürecinde yalan siyasetine sarılan iktidar, son bir ayda Türk lirasının en az %20 değer kaybetmesine neden oldu. Yanlış ekonomik politikalar nedeniyle enflasyon daha da yükseldi, iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Vatandaşlar artık her gün değişen fiyatları takip etmekte zorlanıyor. Ne yazık ki, ülkemizde ekonomik buhran yaşanırken, acı faturanın vatandaşlara kesileceğinin sinyalleri veriliyor.

Siyasi iktidar, yerel seçimlere kadar ekonomik buhranın konuşulmaması için algı operasyonlarına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na zorlama davalar açılıyor, belediyelerimize yönelik algı oluşturmaya çalışılıyor.  Bunların tek nedeni var: 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler. Yerel seçimlere 286 gün kaldı. Kimse merak etmesin. Hatalarımızdan ders çıkaracağız ve yerel seçimleri kazanacağız. Belediye sayımızı artıracağız, sosyal belediyecilik anlayışımızı geliştireceğiz ve kaliteli hizmetlerimizi daha fazla sayıda vatandaşa ulaştıracağız. Biz kazanacağız, beraber kazanacağız.