"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Doğan: “Dezavantajlı gruplara özel ulaşım hizmetleri sunduk”

  • 5 Haziran 2023
Başkan Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Türkiye’deki her kentte olduğu gibi Denizli’de de nüfus artışı devam ediyor. Nüfus artışı nedeniyle ulaşım ağındaki sorunlar da artıyor. Ulaşım ve toplu taşıma hizmetleri belediyemizin sorumluluğunda olmamasına rağmen 2019 yılından bu yana özellikle özel gereksinimli vatandaşlarla yaşlı vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması amacıyla çalışmalar yapıyoruz, onların yanında oluyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara en kaliteli hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Belediyemizin bünyesindeki servis araçlarını vatandaşların kullanımına sunuyoruz. Dezavantajlı gruplar ve mahalleler her zaman önceliğimiz oldu. Bu anlayış doğrultusunda ulaşım alanında hizmet üretiyoruz.

Özel gereksinimli vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştırmak için “Engelsiz Ulaşım” hizmetini başlattık. Özel gereksinimli vatandaşları ve ailelerini kamu kuruluşlarına, bankalara ve hastanelere ulaştırıyoruz. “Engelsiz Ulaşım” aracımız, %40 ve üzeri engeli bulunan vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor. Ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar ve yakınları bizimle iletişime geçiyor, hafta içi her gün 09:30-16:00 saatleri arasında istediği güne rezervasyon yaptırabiliyor. Kayıt oluşturan vatandaşları evlerinden alıyor, istedikleri yere götürüyor ve tekrar evlerine bırakıyoruz.

Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’ndeki kursiyerler bizim için çok kıymetli. Onların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yaptık Özel gereksinimli bireylerin gerek akademiye gerek etkinliklere katılması için servis hizmeti veriyoruz. Akademideki mesleki atölyelerde eğitim gören, spor yapan ve çeşitli aktivitelere katılan özel gereksinimli vatandaşları evlerinden alıyor, evlerine bırakıyoruz. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz Alzheimer Yaşam Merkezi, yaşlı vatandaşların sosyalleşmesini sağlıyor. Merkezdeki etkinliklere ve derslere katılan vatandaşlara servis hizmeti sunuyoruz.

Önümüzdeki dönemde de ilçemizde ulaşımı kolaylaştırmak ve geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sürdürülebilir kentler açısından ulaşım, gelişim stratejileri ve yatırımlar çok Planlı ve etkin çalışmalarla ulaşımdaki sorunları çözeceğiz, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağız.


Önerilen Haberler