“En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülünü bu sene de Muratpaşa Belediyesi’nde

• 5 Haziran 2023
Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen “En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülünü üst üste 8. kez kazandı.

TÜRÇEV, her yıl “Mavi Bayrak Programı” kapsamında çevre, eğitim ve bilgilendirme etkinliklerinin değerlendirilmesi sonucunda verdiği “En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödüllerinin kazananlarını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Doğa Koruma Merkezi temsilcilerinden oluşan jüri, Muratpaşa Belediyesi’ni üst üste 8. kez ödüle layık gördü.  TÜRÇEV Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Ateş, dünyada her geçen gün artan kirlilikle, iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle, biyolojik çeşitlilik kaybıyla mücadelenin temelini çevre eğitiminin ve bilinçli toplumun oluşturduğunu söyledi.  5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası etkinliklerinin #PlastikKirliliğiileMücadele temasıyla gerçekleştirileceğini dile getiren Doç. Dr. Ateş, “Bu ödüllerin iyi örneklerin çoğalmasına katkıda bulunmasını diliyorum,” dedi.