"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Hançerli: “Ulaşım hizmetleri için yatırım yaptık”

  • 5 Haziran 2023
Başkan Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Amacımız, hizmet kalitesini artırmak ve vatandaş odaklı hizmet sunmak. Göreve gelir gelmez, israfın önüne geçtik. Bütçemizi ve kaynaklarımızı verimli kullanarak Avcılar’a yatırım yaptık. Avcılar’a daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek için öz kaynaklarımızla araç filomuza 70 yeni araç ve bir tekne ekledik. Belediyemizin envanterinde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan yedi adet aracı revize ettik, yeniden vatandaşların hizmetine sunduk.

Ulaşım hizmetleri kapsamında (cenaze ulaşım, yaşlı ve engelli ulaşım, ambulans ve hasta taşıma, kamu kurum ve kuruluşlarının, okulların, spor kulüplerinin ve sivil toplum kuruluşlarının talepleri vb.) 80.000’den fazla vatandaşa hizmet sunduk. “Bebek Taksi” uygulamasını başlattık. Bu sayede yeni doğum yapan her kadına ücretsiz ulaşım imkânı sağladık. Projemiz,  Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca 2022 Ödülleri’nde, “Yerel Kalkınma” kategorisinde ödüle layık görüldü. Ulaşım bizim için sadece bir yerden bir yere varmak değil. Yolların konforu da çok önemli. Vatandaşları tozdan kurtarmak ve sürüş güvenliğini artırmak amacıyla yol, kaldırım ve asfalt yenileme çalışmaları yaptık.

Önümüzdeki dönemde hedefimiz, kaynaklarımızı etkin ve verimli kullanarak hizmet kalitesini yükseltmek. Öz kaynaklarımızla temin ettiğimiz araç sayısını her geçen gün artırıyoruz. 18 yeni aracın temini de tamamlanmak üzere. Doğal afetler sonrasında vatandaşlara hizmet verecek mobil aşevini teslim almamıza az kaldı. Düzenlediğimiz kültür turlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor, bu turları da artıracağız. Küçükçekmece Gölü üzerinden Bathonea Antik Kenti’ne kültür turları başlatmayı planlıyoruz. “Avcılar 2029” vizyonu doğrultusunda engelleri ortadan kaldırıyoruz. İlçemizin prestij caddelerini yeniliyoruz. İlçemizi engelli vatandaşların kullanımına uygun hâle getireceğiz.


Önerilen Haberler