Katık Otobüsü çevre için hizmet vermeye devam ediyor

• 5 Haziran 2023
Atakum Belediyesi’nin “Katık Otobüsü” sayesinde dört ayda 20 tondan fazla katı atık ve yaklaşık 600 litre yağ geri dönüşüme kazandırıldı.

“Attığınız Katık Olsun, Bütçenize Katkı Olsun” sloganıyla hizmete sunulan “Katık Otobüsü”, çevreyi korurken para kazandırmaya devam ediyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerinin hafta içi her gün farklı mahallelerde konuşlandırdığı otobüsle evsel atıklar ücret karşılığında toplanıyor. Vatandaşların getirdiği geri dönüştürülebilir kâğıt, plastik, cam ve metal atıklar kilogram bazında, sıvı yağlar litre bazında ücretlendirilerek teslim alınıyor. Çalışma sayesinde hem ilçe temizleniyor hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuluyor.