Kuyumcu Mahallesi’nde aşevi çalışmaları sürüyor

• 5 Haziran 2023
Burhaniye Belediyesi, Kuyumcu Mahallesi’nde aşevi kurmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kuyumcu Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait olan eski okul binasının yerine aşevi yapmak için çalışmalar geçtiğimiz aylarda başlamıştı. 120 metrekarelik tek katlı aşevinin kaba inşaatı tamamlandı. Aşevinde, bir adet fırın ve oturma alanları yer alacak, düğün, hayır ve iftar yemekleri verilebilecek. Kot farkından dolayı planında iki kademe olarak kullanılan alana teras yapılacak, toplu etkinliklerde yararlanılabilecek kullanışlı alanlar oluşturulacak. Bulaşıkhane, pişirme alanı ve yemek alanı olarak tasarlanan aşevi en kısa sürede hizmete sunulacak.