Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle çocuk bostanı kuruluyor

• 5 Haziran 2023

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle İhsaniye mini bostanda kurulacak çocuk bostanı için ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Çocukların toprakla tanışması için tarımsal üretim yapılacak alanlar oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda çocuk ve veli katıldı. Etkinliğe katılan 7-14 yaş arasındaki çocuklar, bitki yetiştirmenin tüm aşamalarını, atalık tohumların önemini ve atalık tohumları neden korumak gerektiğini öğrendi. Çocuklar, kendi elleriyle ektikleri domates, biber, patlıcan ve çilek fidelerinin büyümesini gözlemleyecek. Çocuk bostanı, ekolojik üretimi kolektif bir deneyim sürecine dönüştürmeyi, çocukların toprağı yakından tanımasını, bitkilerin büyüme aşamalarını öğrenmesini ve tarımı deneyimlemesini hedefliyor.