“Tekirdağ Depreme Hazır Mı?” konulu panel düzenlendi

• 5 Haziran 2023
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla Tekirdağ Kent Konseyi tarafından “Tekirdağ Depreme Hazır Mı?” konulu panel düzenlendi.

“Tekirdağ Depreme Hazır Mı?” konulu panele katılım yoğun oldu. Panelde, olası Marmara depremi sonrası yapılması gereken çalışmalar, depreme hazırlık konusunda şu âna kadar hayata geçirilen projeler ve mevcut durum değerlendirildi. Panelin açılış konuşmasını Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Berrin Başol yaptı. Başol, panelin son derece faydalı olacağına inandıklarını belirtti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’ın depreme hazırlıksız yakalanmaması için önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti, Tekirdağ genelinde afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmaların 2014 yılından bu yana devam ettiğinin altını çizdi.