Abdullah Hacı: “Atık su arıtma tesisi kurduk”

• 10 Temmuz 2023
Başkan Abdullah Hacı, Babaeski Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana çevreyi ve doğayı korumaya yönelik çalışmalara önem verdik. Atık su arıtma tesisi kurduk ve hizmete sunduk. Bölgemizdeki akarsuların kirlenmesini engelledik. Yeşil alanları ağaçlandırma çalışmalarında sivil toplum kuruluşlarına destek olduk. Binlerce fidan diktik, yeşil bir gelecek inşa etmeyi hedefledik. Doğanın vazgeçilmezi sokak hayvanları için modern bir hayvan barınağı inşa ettik. Trakya’da ilk doğalgaz projesini başlattık. İlçe merkezinin büyük bölümünde temiz enerji kullanılıyor. Bu sayede ilçemizde solunum yolu rahatsızlıkları %80 oranında azaldı. İnsan, çevre ve doğa olmadan yaşayamaz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde de çevre ve doğa odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz.