"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Adem Barış Aşkın: “Doğal kaynakları korumayı hedefledik”

  • 10 Temmuz 2023
Başkan Adem Barış Aşkın, Elmadağ Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Doğaya, çevreye ve yaşam alanlarına değer veriyoruz, birçok çalışmayı aynı anda yürütüyoruz.
Yerinde hizmet anlayışıyla ilçemizdeki mahallelerde doğalgaz kullanılmasını sağladık, doğalgaz çalışmaları yarım kalan mahallelerin de hatlarını tamamladık.

“Daha Temiz Bir Çevre” sloganıyla çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizin estetiğine uygun, görüntü kirliliği yaratmayan yeraltı ve yerüstü yeni sistem çöp konteynerlerini ilçemize kazandırdık. Çöpler el değmeden konteynerlere boşaltılıyor. Bu sayede belediyemizin işçileri için hijyeni ve iş güvenliğini de sağladık. Yeni sistem çöp konteynerlerinin sayısını artıracağız. Sağlıklı bir yaşam, temiz bir çevre için doğal yaşam alanları ne kadar önemliyse, vatandaşların yediği yemek ve içtiği su da o kadar önemli. İnsan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen içme suyu şebeke hattındaki asbestli boruları sağlıklı borularla değiştirdik. Geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak, doğal kaynakları korumak, ekonomiye can vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için çalışmalar yaptık. İlçe genelinde erişimi kolay olan noktalara giysi ve ayakkabı kumbaraları yerleştirdik. Kullanım ömrünü tamamlamış tekstil ürünleri değerlendirdik, geri dönüştürdük. Böylece çevre kirliliğini azalttık ve toplumsal dayanışmayı artırdık. Üretim aşamasında harcanan su ve enerji tüketiminin önüne geçtik, doğal kaynakları koruduk. Buradan elde edilen gelirle de öğrencilere burs verdik. Yaşam alanlarındaki kaliteyi yükseltmek ve çevreyi korumak için yenilikçi bakış açısıyla 18 yeni parkı hizmete sunduk, 38 eski parkı yeniledik. Binlerce fidanı toprakla buluşturduk, yürüyüş yollarını ve bisiklet yolunu tamamladık. İki yeni mesire alanı yaptık, iki eski mesire alanını revize ettik. İlçemize 92.000 metrekarelik yeşil alan kazandırdık.

Yerelde yapılan çalışmalar yerelin ve ülkenin kalkınması için oldukça önemli. Bu nedenle çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılması, doğal dengenin sürdürülmesinde rol oynar. Çevreyi korumak için yapacağımız her çalışma, yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesini destekler. Biz de bu anlayışla çevreyi ve doğayı korumak, bilinçli nesiller yetiştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.


Önerilen Haberler