"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Engin: “Yeşil alanların ve parkların sayısını artırdık”

  • 10 Temmuz 2023
Başkan Ali Engin, Narlıdere Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çevreyi korumanın ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Havayı, suyu, toprağı korumak ve geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için birçok çalışmaya imza atıyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken en büyük desteği vatandaşlardan alıyoruz. Temiz bir Narlıdere hedefiyle araç filomuzu yeniliyoruz. Belediyemizin kaynaklarıyla aldığımız çöp kamyonları ve çöp taksiyle ilçemizin her sokağını temizliyoruz. Kadının olduğu yerde emek, özen ve düzen vardır. Bu anlayıştan hareketle 30 kişilik kadın temizlik ekibi kurduk, ilçemizin sokaklarını kadınlara emanet ettik. İlçemizdeki yeşil alanları artırıyoruz. İlçemize yeni parklar kazandırıyoruz, mevcut parkları yeniliyoruz. Her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz.

İkinci İnönü Mahallesi’ndeki Yaşar Kemal Tesisleri’ne atık getirme merkezi kurduk. Belediyemizde toplanan ve vatandaşların getirdiği atıkları ayrıştırıyoruz, geri dönüşüm için lisanslı firmalara yolluyoruz. Atıkları ekonomiye kazandırıyor, doğayı koruyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok farkındalık çalışmasına imza attık. Çevre, Kıyı Alan Yönetimi ve Sıfır Atık Çalıştayı’na ev sahipliği yaptık. TURMEPA bünyesindeki gönüllü dalgıçlarla birlikte kıyı temizliği gerçekleştirdik. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında etkinlik düzenledik. Etkinlikte, İzdoğa A.Ş., TEMA Vakfı Narlıdere Temsilciliği ve S.S. İz Yaşam Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi de stant açtı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve sağlıklı ulaşım sistemlerini yaygınlaştırmak için bisiklet yollarını hizmete sunduk. İlçemizi boydan boya saran dört kilometrelik bisiklet yoluyla vatandaşları çevreci, sağlıklı ve güvenilir ulaşım sistemlerini kullanmaya teşvik ettik. Eylül ayında Narlıdere metrosunu hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bu sayede çevrenin korunmasına katkıda bulunacağız. 7.2 kilometrelik Narlıdere metrosuyla trafik yoğunluğu, gürültü ve çevre kirliliği en alt seviyeye inecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ni hizmete açacağız. Önceki hâline göre yeşil oranını iki katına çıkaracağımız yeni yaşam alanı, İzmir’in en nitelikli sosyal donatı alanlarından biri olacak. Belediyemizin birimleri ve Narlıdere için “Sıfır Atık Belgesi” sürecini başlattık. Süreç tamamlandığında israfın önüne geçeceğiz, doğayı koruyacağız ve ilçemize ekonomik açıdan katkıda bulunacağız.


Önerilen Haberler