Altın İğne Projesi kadınların istihdamına olanak sağlıyor

• 10 Temmuz 2023
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğiyle kadın istihdamını artırmak amacıyla başlatılan “Altın İğne Projesi” sayesinde kadınlar iş hayatına adım atıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentte refahı yükseltme ve adil paylaştırma hedefi doğrultusunda İzmir’de işgücü potansiyelini artırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla hizmet veren Meslek Fabrikası’nın “Altın İğne Projesi” sayesinde kadınlar iş hayatına adım atıyor. “Altın İğne Projesi”, 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğiyle yürütülüyor, bebek giysileri üretiminde kadın ve genç istihdamını artırmayı hedefliyor. Meslek Fabrikası, 150 kadın kursiyere %40 istihdam garantisiyle destek veriyor. Karabağlar, Bayraklı ve Halkapınar kurs merkezlerindeki atölyelerde bebek ve çocuk giysileri diken kadınlar hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, “44 mezun kadın kursiyerin 21’i işe girdi. İş hayatına katılmak isteyen tüm kadınları bu projeye davet ediyoruz,” dedi.