Antalya’da “Elektronik Gemi Denetim Sistemi” dönemi

• 10 Temmuz 2023
Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Elektronik Gemi Denetim Sistemi”ni Antalya’ya kazandırdı.

Çevre ve doğa dostu çalışmalara önem veren Antalya Büyükşehir Belediyesi, denizlerin güvenliği ve temizliği için Türkiye’de ilk ve tek olan “Elektronik Gemi Denetim Sistemi”ni Antalya’ya kazandırdı. Antalya Körfezi, sistem sayesinde 22 noktada 7/24 PTZ ve termal kameralarla izlenecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü’nde kurulan sistemin açılış törenine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammet Alper Keçeli, Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Murat Sezgin, Sahil Güvenlik Eğitim Öğretim Komutanı Engin Kutay ve davetliler katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Doğuda Aksu Beşgöz Deresi’yle batıda Göynük Çayı arasındaki alanı hiçbir deniz aracının kirletip gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Akdeniz’i beraber koruyacağız,” dedi.