"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Celal Alper İbaş: “Kuru peyzaj çalışmalarına başladık”

  • 10 Temmuz 2023
Başkan Celal Alper İbaş, Avanos Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana ilçemizi yeşillendirmek, iklim değişikliğine neden olan global problemlerin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla karavan ve kamp alanı da dahil olmak üzere toplam 11.783 metrekarelik yeşil alanı ilçemize kazandırdık, 177.400 metrekarelik yeşil alanda bakım çalışmaları devam ediyor. 13.606 adet ağaç, ağaççık ve çalı grubu bitki, 200.000 adet mevsimlik çiçek diktik. Park, bahçe ve yeşil alan peyzaj düzenleme çalışmalarında fazla su ihtiyacı olmayan ve damla sulamaya uygun bitki çeşitlerini tercih ettik, susuzlukla mücadele etmek amacıyla kuru peyzaj çalışmalarına başladık. Su tüketiminin fazla olduğu çeşmelere tüketimi azaltan perlatör takılmasına destek olduk.

Çevre sağlığını ön planda tuttuk, vektörlerle bulaşan hastalıklara karşı yapılan biyosidal ürün uygulamalarında biyolojik ürünler kullandık.  Çevre tahribatına neden olmamak amacıyla kaynağında fiziksel temizlik ve larvasit uygulaması yaptık, ULV vb. uçkun uygulamalarına kıyasla larvasit uygulamalarına daha fazla yer verdik. Park ve bahçe mobilyalarının, dekoratif çöp kutularının, aydınlatma direklerinin bakım-onarım işlemlerini belediyemizin atölyesinde gerçekleştirdik, hurdaya ayrılan malzemelerin geri dönüştürülmesini sağladık. Farklı ebatlarda geri dönüşüm sepetleri ve potaları ürettik, ilçemizin farklı noktalarına yerleştirdik. Hurdaya atılan inşaat demirlerini ve metal parçaları kullanarak heykeller yaptık, bu heykelleri ilçemizin farklı noktalarına yerleştirerek geri dönüşüme ve hammadde tüketiminin sürdürülebilirliğine dikkat çektik.

Önümüzdeki dönemde 7.255 metrekarelik park/yeşil alan için proje uygulamasına başlayacağız. Evsel atık suyun arıtıldığı atık su arıtma tesisinin kapasitesi yetersiz kalıyor. Enerji tüketiminin daha az olduğu, daha modern, yeni bir atık su arıtma tesisinin yapılması için İlbank’a başvuruda bulunduk. Başvurumuzun onaylanmasıyla birlikte çalışmalara başlayacağız. Güneş enerjisi santrali projesini hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Atık su arıtma tesisi veya evsel katı atıklardan enerji üretilmesi gibi projeler de dahil olmak üzere sürdürülebilir ve temiz enerji kaynaklarını aktif olarak kullanabileceğimiz projelere önem vereceğiz.


Önerilen Haberler