"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

CHP BELEDİYE GAZETESİ 150. SAYISINI KUTLUYOR

Funda Dörtkaş

CHP Belediye Gazetesi Yayın Yönetmeni ve Editör

CHP Belediye Gazetesi Yayın Yönetmeni Funda Dörtkaş Belediye Gazetesi’nin 150. sayısı hakkında yazdı.

Mayıs 2020’de yayın hayatına başlayan CHP Belediye Gazetesi 150. sayısına ulaştı. Üç yıldır Türkiye siyasetinin zor dönemeçlerine tanıklık eden CHP Belediye Gazetesi, yerel siyasetin ve CHP’li belediyelerin gündemine ışık tutuyor. İçerik ve kapsam bakımından nitelikli ve haftalık bir mecra hazırlamak için ekipçe yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Her hafta, belediyelerin hizmetlerini, fark yaratan projelerini ve hedeflerini, kentteki ve kırsaldaki gelişmeleri, ülke gündemini, dünyadaki yerel yönetim uygulamalarını ele alan dosya konularıyla size ulaşıyoruz. Dosya konuları kapsamında akademisyenlerin, uzmanların, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşlerini detaylandıran röportajlarla yerel yönetim uygulamalarını değerlendiriyoruz. Yayın hayatına başladığı günden bu yana CHP Belediye Gazetesi’ni geliştirmek, dosya içeriklerini zenginleştirmek için yeni fikirler üretiyoruz. Böylesi önemli bir mecranın yayın yönetmeni olmaktan mutluluk duyuyorum. 

Geride bıraktığımız 149 sayıda 149 dosya konusu işledik. Her dosyada ulusal ve yerel siyasetin dinamiklerini ele aldık, önemli toplumsal konuları detaylandırdık. Dosya konuları dahilinde 11 büyükşehir, 8 il, 148 ilçe ve 18 belde olmak üzere toplam 185 belediyeyle 1.051 röportaj yaptık. “Belediyeler Çalışıyor” dedik, gazetenin bu bölümünde 11 büyükşehir, 10 il, 182 ilçe ve 46 belde olmak üzere 249 belediye başkanıyla 280 röportaj gerçekleştirdik. Toplam 405 uzman, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle dosya konuları bağlamında röportajlar yaptık. 85 MYK ve PM üyesiyle, milletvekilleriyle konuştuk. 115. sayıdan itibaren “Fark Yaratan Projeler” bölümüne başladık, 11 büyükşehir, 9 il ve 32 ilçe belediye başkanıyla fark yaratan projeleri ele aldık. Belediyelerden toplam 18.125 haber yayımladık. Önümüzdeki dönemde, yerel seçimlerin odağında CHP Belediye Gazetesi’ne yeni bölümler eklemeye devam edeceğiz.

Haftanın yedi günü kesintisiz çalışan ben ve ekip arkadaşlarım, 150. sayının heyecanını sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Muhabirlerimiz Fatma İhtiyar ve Umut Erol, görsel tasarımcımız Kağan Özdemir, web tasarımcımız Cemgazi Yoldaş, sosyal medya uzmanımız Sanem Çalışkan olmasaydı CHP Belediye Gazetesi’ni bugünlere taşımak mümkün olmazdı. Verdikleri emek, sahip oldukları sorumluluk duygusu, çalışkanlık ve inanç için hepsine müteşekkirim. Ekibimize yeni katılmasına rağmen yaratıcı fikirleri ve sebatkârlığı için sosyal medya uzmanı Ece Balekoğlu’na da ayrıca teşekkür ederim.

CHP Belediye Gazetesi’ni var eden, bugünlere gelmesini sağlayan, bana ve ekibime her zaman güvenen, bizi her koşulda destekleyen CHP Ordu Milletvekili Sayın Seyit Torun’a ekipçe teşekkürümüz baki. Göreve başlar başlar başlamaz, CHP Belediye Gazetesi’ne verdiği değeri gösteren, inancıyla, enerjisiyle bizi yüreklendiren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Akın’a ne kadar teşekkür etsek az. Bugüne kadar emeğiyle gazeteye katkıda bulunanları elbette unutmadık, var olsunlar. Milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri, milletvekili danışmanları, belediye başkanları, başkan yardımcıları, özel kalemler, basın danışmanları, uzmanlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, röportaj ve yazı teklifimi her zaman nezaketle kabul ettiler, birikimlerini, deneyimlerini ve önerilerini paylaştılar, eksik olmasınlar. Hep birlikte CHP Belediye Gazetesi’ni bugünlere getirdik. Nice 150. sayılara…


Önerilen Haberler