İzmit Belediyesi ve UNICEF, çocuklar için işbirliği yapıyor

• 10 Temmuz 2023

“Çocuk dostu kent İzmit” hedefiyle yola çıkan İzmit Belediyesi, UNICEF’le işbirliğini sürdürüyor. İzmit Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları, Türkiye Belediyeler Birliği ve UNICEF işbirliğiyle düzenlenen “Çocuk Dostu Şehirler” konulu “Çocuk Dostu Bütçe ve Veri Tabanı Pilot Uygulaması” toplantısına katıldı. Çocuk odaklı bütçeleme ve afet riski azaltma, çocuk odaklı bütçeleme ve strateji geliştirme, erken çocukluk gelişimi stratejisi ve ulusal eylem planı, belediyelere düşen rol ve sorumluluklarla belediyelerin iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı toplantıya Türkiye’nin farklı bölgelerinden birçok belediye katıldı, iyi uygulamalarını paylaştı. İzmit Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde görev yapan Esra Gündüz, toplantıya katılan diğer belediyelerle UNICEF işbirliğiyle yürütülen “Benim Evim Çocuk Merkezi” ve “Doğa Eğitim Kampüsü” projelerini paylaştı.