"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Selahattin Ekicioğlu: “Geri dönüşüm çalışmalarını önceliklendirdik”

  • 10 Temmuz 2023
Başkan Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Çevreyi korumanın ve temiz tutmanın hepimizin görevi olduğunu düşünüyoruz. Çevreyi koruma adı altında market poşetlerinin ücretli olmasına, dünyanın tüm plastik atıklarını ithal etmeye, ağacı, denizi ve doğayı hiçe sayan anlayışa karşı temiz çevreyi savunuyoruz, doğayı koruyoruz. Yeni enerji kaynakları oluşturmanın uzun vadede çevreye ve doğaya katkısı olacağını düşünüyoruz. Güneş enerjisi santralleri kurduk, karbon salımının önüne geçtik, çevre dostu bir proje ürettik, ağaçların doğaya katkısını artırdık. Güneş enerjisinin öneminin farkındayız, sera gazının atmosfere yayılmamasının da ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Türkiye’de geri dönüşüm kumbarası uygulamasını başlatan ilk belediyeyiz, mobil atık getirme kumbarasıyla farkındalık yaratmaya devam ediyoruz. Atıkların (kâğıt, karton, cam, elektrik-elektronik, metal, plastik, pil vb.) geri dönüşümünü sağlamak için çalışıyoruz. Kumbaralara bırakılan atıkların geri dönüşümünü sağlarken, vatandaşlara da geri dönüşüm bilinci kazandırıyoruz. Geri dönüştürülebilir atıkları, ihaleyle belirlediğimiz firma topluyor. Geri dönüşüm firması, mahallelere geri dönüşüm poşeti dağıtıyor, bu sayede evsel atıkları topluyor. Geri dönüşüm kumbaraları üretmeye devam ediyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’yla katı atık depolama sahasına geri dönüşüm tesisi kurmak için çalışmalara başladık, projenin onaylanmasını bekliyoruz. Projenin maliyeti yaklaşık 15 milyon TL olacak.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün yönergesi 01.06.2023 tarihinde belediyemizin meclisinde kabul edildi. Haziran ayı olağan meclis toplantısında müdürlüğün görev, yetki ve sorumluluklarıyla çalışma usul ve esaslarına dair yönerge görüşüldü. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, geri dönüştürülebilir atıkların sağlıklı şekilde toplanmasını, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmayı, daha temiz bir dünya için atıkların geri dönüştürülmesini hedefliyor. Müdürlüğün çalışmaları kapsamında atıklar sınıflandırılacak, mevzuata uygun şekilde toplanacak ve geri dönüştürülecek.


Önerilen Haberler