"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şeniz Doğan: “Çevre yönetim sistemleri oluşturmayı amaçladık”

  • 10 Temmuz 2023
Başkan Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İklim krizi, küresel ve önemli bir problem. İklim kriziyle mücadelede sorumluluk bilinciyle hareket ettik, bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Amacımız, etkin ve doğru çevre politikaları belirlemek, çevre yönetim sistemleri oluşturmak ve vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşamasını sağlamak. Çevreyi ve doğayı korumaya yönelik birçok projeyi ve hizmeti hayata geçirdik. 13 farklı grupta atığın toplandığı birinci sınıf atık getirme merkezini ilçemize kazandırdık. İlçemizin birçok bölgesinde atık toplama noktaları oluşturduk. “Mama Üretim Tesisi Projesi”, önemli projelerimiz arasında yer alıyor. Bu projeyle Sağlıklı Kentler Birliği’nin Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda “Sağlıklı Çevre” kategorisinde birincilik ödülü kazandık. Otellerden, restoranlardan, fabrikalardan, pastanelerden, fırınlardan ve evlerden toplanan yemek atıklarını, mama üretim makinelerinde ileri işleme teknikleriyle sokak hayvanları için mama hâline getiriyoruz.

Evsel atıkların ve ambalaj atıklarının toplanması için ilçemizdeki hanelere siyah ve mavi çöp poşeti dağıtıyoruz. Kâğıt, metal, plastik, elektrikli-elektronik, cam, bitkisel yağ ve pil atıklarının toplandığı mobil atık getirme merkezlerini mahallelere yerleştirdik. Şemikler Vadisi’ni doğal yaşam parkına dönüştürdük. Merkez kütüphanenin çatısına kurduğumuz güneş enerjisi santrali sayesinde yenilenebilir enerji üretiyoruz, karbon salımını azaltıyoruz. İlçemizdeki tarımsal sulama kanallarının temizlik, bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştiriyoruz.

Çevre bilincini erken yaşlarda kazandırmak için ilçemizdeki okullarda çevre eğitimleri veriyoruz. Çocuklarla birlikte ağaç dikiyoruz. Her yıl Dünya Çevre Günü’ne özel etkinlikler düzenliyoruz. Doğal kaynakların verimli kullanılmasını ve devamlılığını sağlayacak, doğa ve çevre konusunda farkındalık yaratacak, iklim krizine çözüm olacak projeleri ve hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler