Turgay Genç: “Çevreci kuruluşlarla işbirliği yaptık”

• 10 Temmuz 2023
Başkan Turgay Genç, Döşemealtı Belediyesi’nin çevreyi korumaya yönelik çalışmalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında diğer kamu kurumlarıyla işbirliği yaptık, ambalaj, tekstil, pil, lastik vb. atıkları, 13 bölümden oluşan atık getirme merkezinde toplayarak geri dönüştürdük. Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle temizlik çalışmaları gerçekleştirdik. Dünya Temizlik Günü kapsamında her yıl sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz, bu kuruluşlara araç, gıda, teknik personel desteğinde bulunuyoruz. İlçemizdeki okullarda çevre ve sıfır atık konulu eğitimler veriyoruz. İlçemiz, Antalya’nın su ihtiyacını karşılayan su kaynaklarına ev sahipliği yapıyor. “Kırkgöz Su Kaynağı” olarak adlandırılan göletlerin kirlenmesini önlemek amacıyla proje geliştirdik. Proje kapsamında istimlak çalışmaları tamamlandı, gerekli izinler alındı, yatırım aşamasına geçildi. Önümüzdeki dönemde de çevreyi korumaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.