YOL HARİTAMIZI HAZIRLIYORUZ

Ahmet Akın

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Yazıya başlarken CHP Belediye Gazetesi’nin 150. sayısına ulaştığına değinmemek olmaz. CHP Belediye Gazetesi, bugüne kadar belediyelerimizin vizyoner ve fark yaratan projelerini tanıttı, yereldeki gelişmeleri aktardı, dünya çapındaki yerel yönetim uygulamalarını yakından takip etti, akademisyenlerin, uzmanların, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşlerine yer verdi. Birbirinden önemli dosya konularını CHP Belediye Gazetesi aracılığıyla okuduk. CHP Belediye Gazetesi, bundan sonra da belediyelerimizin başarılı uygulamalarını, hizmetlerini ve projelerini paylaşmaya devam edecek.

Yerel seçimlere bugün itibarıyla 265 gün gibi kısa bir süre kaldı. Hedefimiz, Türkiye genelinde yerel yönetimlerdeki iktidarımızı daha da güçlendirmek. Bu hedef kapsamında çalışmalarımıza başladık. 265 günü en verimli şekilde değerlendirmek için yol haritamızı da hazırlıyoruz. CHP Belediye Gazetesi de yerel seçim sürecinde kampanyamızın ana unsurlarından biri olacak.

Yerel seçim sürecinde, başarılı belediye başkanlarımızın yerel yönetimlerdeki tecrübelerinden yararlanarak her kent, her ilçe, her belde için ayrı ayrı stratejiler belirleyeceğiz. Her seçim bölgesi için vatandaşların taleplerini ve görüşlerini dinleyeceğiz. Her seçim bölgesinde o bölgenin sorunlarına ve halkın taleplerine yanıt verecek adaylarımız olacak.

Türkiye yerel seçim sürecine girerken, sonbaharla birlikte ekonomik krizin daha da derinleşeceği anlaşılıyor. İktidar, ekonomik krizin faturasını vatandaşlara kesmeye çalışacak. Acı reçete vatandaşa çıkarılacak. Belediyelerimiz, örnek hizmetleriyle vatandaşları zor günlerde yalnız bırakmayacak, iktidarın partizan politikalarına ve engellemelerine rağmen hizmet verdikleri bölgelerde vatandaşları kucaklamayı sürdürecek.