Adana Büyükşehir Belediyesi Mor Yerleşke’ye katkıda bulunuyor

• 17 Temmuz 2023
Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun hayata geçirdiği Mor Yerleşke’ye katkıda bulunuyor.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun Boyner’in desteğiyle hayata geçirdiği Mor Yerleşke’yi Adana Büyükşehir Belediyesi de destekliyor. Proje kapsamında Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki Güney Yıldızı Parkı’nda açılan “Mor Yerleşke”, kadınlara hizmet verecek. “Mor Yerleşke”, depremden etkilenen kadınların, çocukların, bakıma muhtaç yaşlıların ve engelli bireylerin koşullarının iyileştirilmesini, her yaş grubuna psikososyal destek sağlanmasını, ikincil mağduriyet ve travmaların ortadan kaldırılmasını, sağlık taraması yapılmasını, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik eğitimler verilmesini hedefliyor. Ayrıca temel ihtiyaçların karşılanması ve güvenli alanların yaratılması amaçlanıyor. Yerleşkede, emzirme odaları, çocuklar için aktivite alanları da yer alıyor.