"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Adil Kırgöz: “Dikili’nin turizm potansiyelini değerlendirdik”

  • 17 Temmuz 2023
Başkan Adil Kırgöz, Dikili Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Masmavi denizi, birbirinden güzel kumsalları, doğal güzellikleriyle Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı Dikili turizm açısından önemli bir potansiyele sahip. İlçemizin ulusal/uluslararası alanda tanıtımına önem veriyoruz. Her yıl Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılıyoruz. Dikili’nin yerel ürünlerinin tanıtımını da önemsiyoruz. Yağcıbedir halı dokumacılığı kültürünü yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

2019 yılının Temmuz ayında Midilli Adası’na feribot seferleri başladı. İlk seferde 410 Yunan vatandaşı ilçemize geldi. İki ülke arasındaki dostluğu ve işbirliğini güçlendirmek için ilçemizdeki muhtarlarla birlikte Midilli Adası’na gittik, belediye başkanını ziyaret ettik. Ancak pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle feribot seferleri durdu. Dikili, coğrafi konumu ve Bergama’ya yakınlığı nedeniyle kruvaziyer turizmi için oldukça önemli. Bu konuda yerel paydaşlarla işbirliği yapıyoruz. Tarihî dokusunu koruyarak Yaşam Sokağı’nı ilçemize kazandırdık.

Her yıl 30-31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali düzenliyoruz. Festivale Çandarlı Mahallesi ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin önemli siyasetçilerini, aydınlarını ve sanatçılarını vatandaşlarla buluşturuyoruz. Yayıncılar Kooperatifi (YayKoop) işbirliğiyle “Dikili Kitap Günleri” düzenliyoruz, kitapseverlerle yazarları bir araya getiriyoruz.

Spor turizmini de geliştiriyoruz. Uluslararası Voleybol Federasyonu, Türkiye Voleybol Federasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 19 Yaş Altı Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. 43 ülkeden 102 takımı ve 204 sporcuyu beş gün boyunca Dikili’de ağırladık.

Dikili’nin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Karagöl’e ve Nebiler Şelalesi’ne doğa yürüyüşleri düzenledik. Ekoturizmi geliştirmeyi hedefliyoruz. Dikili’de mavi bayraklı plaj sayısını altıya yükselttik. Kruvaziyer turizmini geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulusal/uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Dikili’de turizmi 12 aya yaymayı amaçlıyoruz.


Önerilen Haberler