"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ahmet Deniz Atabay: “Didim’i tanıtan festivaller düzenledik”

  • 17 Temmuz 2023
Başkan Ahmet Deniz Atabay, Didim Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Amfi tiyatronun yapımını tamamladık, 3.500 kişi kapasiteli tiyatro, kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor, ülke turizmine de katkıda bulunuyor. Didim’in turizm değerlerini tanıtmak amacıyla festivaller düzenliyoruz. Bu festivaller arasında Türkiye'nin ilk vegan festivali “Didim Vegfest”, “Apollon Takı Festivali”, “Lavanta Festivali”, “Altınkum Yazarlar Festivali” ve “Zeytin Festivali” yer alıyor. Didim’in festivallerle anılmasını, bilinmesini istiyoruz. İlçemizin turizm değerlerini üst seviyeye taşımak için çabalıyoruz.

İlçemize gelen yerli/yabancı turistlerin yararlanması için Altınkum Yalı Caddesi’nde, Akbük Limanı’nın sahilinde, amfi tiyatroda, Apollon Tapınağı’nda ve ilçe meydanında ücretsiz WiFi hizmeti sunuyoruz. Sürdürülebilir turizme katkıda bulunmak amacıyla atık yönetimi, çevresel sorunların azaltılması ve eko-etiketli ödüller için teşvik edici çalışmalar yapıyoruz, çevre bilincini yükseltecek etkinlikler düzenliyoruz. Yaz sezonunda ilçemizin nüfusun arttığı için atıklarla ilgili ek önlemler alıyoruz. 90 kilometrelik kıyı şeridinde çevre temizliği yapıyoruz. Kum eleme araçlarıyla kumsalları temizliyoruz. “Avrupa Deniz Çöpleri İzleme Programı” kapsamında ilçemizdeki koylarda analiz yapıyoruz, rapor hazırlıyoruz. İlçemizde dördü halk plajı olmak üzere toplam 12 adet mavi bayraklı alan var. Sahillerde izinsiz kullanılan şemsiyeleri ve şezlongları denetliyoruz, çardak gölgelik, iskele vb. yapılara izin vermiyoruz. Sahile yakın işletmelerin ortak kullanım alanlarını işgal etmesini ve yaya geçişini etkilemesini engelliyoruz. İzinsiz seyyar satıcılara müsaade etmiyoruz. Belirlenen alanların dışına çadır kurulmasının ve karavan konuşlandırılmasının önüne geçiyoruz. Bu hizmetlerden yararlanmak isteyenleri belediyemiz bünyesinde hizmet veren Tavşanburnu Tabiat Parkı’na yönlendiriyoruz. Özellikle turizmin yoğun olduğu alanlarda gürültü, toz vb. oluşturarak rahatsızlık verebilecek inşaat faaliyetlerine izin vermiyoruz.  

İlçemizi ziyaret eden yerli/yabancı misafirlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Akbük Mahallesi’nde Soğuk Su Plajı’yla Beyaz Kum Plajı’nı hizmete sunduk. Halk plajlarında şemsiye, şezlong, tuvalet, duş ve soyunma kabini hizmeti sunuyoruz. Misafirlerimizin araçlarını güvenle park edebilmesi için otoparklarda personel görevlendirdik. Engelli misafirlerin denize rahat ulaşması için sahillerde yürüyüş yolları yaptık, özel tuvalet ve duş kabini hizmeti de veriyoruz. 


Önerilen Haberler