"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Alim Karaca: “Turizm potansiyelini geliştirecek çalışmalar yaptık”

  • 17 Temmuz 2023
Başkan Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Fethiye, tarihî dokusu, doğası ve iklimiyle dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yer alıyor. İlçemizin turizm potansiyelini korumak ve geliştirmek için çalışmaya devam ediyoruz, gerekli tüm önlemleri alıyoruz. 2019 yerel seçimleri sırasında yürüttüğümüz kampanyada vatandaşlara söz vermiştik, turizmi deniz, kum, güneş olmaktan çıkararak çeşitlendireceğimizi, turizm sezonunu uzatacağımızı ve ilçemize gelen turist sayısını artıracağımızı söylemiştik. Pandemi döneminde özellikle 2020-2021 arasında turizm açısından şanssız bir dönem geçirdik. Seyahat kısıtlamaları ve sokağa çıkma yasakları her yerde olduğu gibi ilçemizde de turizmi ve ekonomiyi olumsuz yönde etkiledi. Buna rağmen çalışmalarımıza devam ettik. Fethiye turizminin en büyük pazarı konumundaki İngiltere’den gelecek turistlerin sayısını artırmak, turizm sezonunu uzatmak amacıyla İngiltere’nin en büyük havayolu şirketleri ve tur operatörleriyle görüşmelerimizi sürdürdük.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti’nden Fethiye’ye son birkaç yıldır özel bir ilgi var. Çinli turistler Türkiye’de en çok İstanbul, Pamukkale, Kapadokya ve Fethiye’yi ziyaret ediyor. Babadağ’dan mutlaka paraşütle atlıyorlar. Pandemi öncesinde, 2019 yılında Türkiye’ye yaklaşık 400.000 Çinli turist gelmişti. Çinli turistlerin yaklaşık 100.000’i Fethiye'yi ziyaret etmişti. Pandemi nedeniyle Çinli turistlerin ülkemize gelememesi nedeniyle kendimizi hatırlatmak için Çin medyasını ve bir grup Çinli iş insanını Fethiye’ye davet ettik. Konuk heyette Çin medya grubu, CCTV televizyon kanalı ve Çin Komünist Partisi’nin resmî yayın organı Halk Günlüğü Gazetesi’nin mensupları vardı. Çin medyasında Türkiye’yi ve Fethiye’yi tanıtan yayınlar yapıldı.
 
İlçemize gelen turist gruplarını çeşitlendirmek amacıyla Hollanda’nın Utrecht kentindeki Vakantiebeurs Turizm Fuarı’na katıldık, Fethiye’yi Hollanda turizm piyasasına dahil etmek için önemli bir adım attık. İstanbul’da her yıl düzenlenen, dünyanın en önemli beş turizm fuarı arasında gösterilen Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’na katıldık, iç pazar için tanıtım çalışmaları yaptık. Hatta standımız EMITT Fuarı’nda “En İyi Stant Dekoru Ödülü” aldı.

Pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilemeyen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin 22.’si geçen yıl gerçekleştirildi. Organizasyona 48 ülkeden yaklaşık 850 yamaç paraşütçüsü ve dünyanın en iyi akrobasi sporcuları katıldı.

Ekonomik kriz nedeniyle 2023 yazında yerli turist sayısında azalma gözlemliyoruz. Buna karşılık özellikle Türk lirasının değer kaybetmesiyle birlikte yabancı turist sayısı arttı. Önümüzdeki dönemde de Fethiye turizmini geliştirmek, turizm sezonunu uzatmak ve farklı uluslardan turistleri ilçemize çekmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.


Önerilen Haberler