"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

CHP’Lİ BELEDİYELER KARADENİZ BÖLGESİ’Nİ YALNIZ BIRAKMADI

  • 17 Temmuz 2023
8-9 Temmuz tarihlerinde Karadeniz Bölgesi’nde (Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Ordu, Giresun) etkili olan yağışlar sonucunda sel ve su baskınları meydana geldi. Selden etkilenen Karadeniz Bölgesi’ne ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Böylesi bir felaketin tekrar yaşanmamasını diliyoruz.

8-9 Temmuz tarihlerinde Karadeniz Bölgesi’nde (Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Ordu, Giresun) etkili olan yağışlar sonucunda sel ve su baskınları meydana geldi. Selden etkilenen Karadeniz Bölgesi’ne ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Böylesi bir felaketin tekrar yaşanmamasını diliyoruz.

Belediyelerimiz, dayanışma, birlik ve beraberlik duygusuyla sel ve su baskınlarından etkilenen illeri yalnız bırakmadı, bölgeye 93 personel gönderdi, araç ve ekipman desteğinde bulundu. Ekiplerimiz, AFAD ve ilgili belediyelerle koordineli şekilde yardım çalışmalarını sürdürdü.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKOM koordinasyonunda bölgede su tahliye, kanal açma ve iyileştirme çalışmalarına destek olmak amacıyla acil durum ve afet müdahale planı kapsamında görevli birimlerden ekipler kurdu, bölgeye 26 personel ve 14 araç gönderdi. Ordu, Bartın ve Zonguldak’ta görevlendirilen 24 personel ve 12 araç, AFAD ve ilgili belediyelerle koordineli şekilde bölgede çalışmalarını sürdürmektedir.

•    İtfaiye ekibi, sel felaketinden etkilenen bölgede yürütülen çalışmalara destek vermek üzere üç personel ve bir kamyonetle Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine 10 Temmuz tarihinde ulaştı, çalışmalara başladı. İtfaiye ekipleri, binalarda su tahliye çalışması gerçekleştirdi.

•    Yol bakım ekibi, 6 personel ve 2 kombine aracıyla Bartın’da, 3 personel ve 1 kombine aracıyla Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde çalışmalarını sürdürdü. Bartın’da görevli 6 personel ve 2 kombine aracı, su tahliye, kanal açma, temizlik ve iyileştirme çalışmaları yaptı. Çaycuma ilçesinde görevli 3 personel ve 1 kombine aracı, elektrik tesis alanı temizledi. Ekip, kanal açma, temizlik ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdi.

•    İSKİ ekibi, sel felaketinden etkilenen Ordu ve Zonguldak’ta yürütülen çalışmalara destek vermek üzere 9 Temmuz’da yola çıktı. Ekipler, görevli oldukları illerde 10 Temmuz’da çalışmalara başladı. İSKİ, 12 personel ve 8 araçla çalışmalarını sürdürdü. 1 personel ve 1 araç, 11 Temmuz’da Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine gitmek üzere yola çıktı. 1 personel ve 1 araç da 14 Temmuz’da Çaycuma’ya gitmek üzere yola çıktı. Ordu’da görevli 4 personel ve 2 araç, su tahliye, kanal açma, temizlik ve iyileştirme çalışmaları yaptı. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde görevli 2 personel ve 1 araç, binalarda su tahliye çalışması gerçekleştirdi. Devrek ilçesine 11 Temmuz’da ulaşan 4 personel ve 4 araç, caddeleri ve sokakları temizledi. Gökçebey ilçesinde görevli 2 personel ve 1 araç, temizlik ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bölgeye 67 personel, 45 araç ve 45 ekipman gönderdi. Zonguldak (Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Saltukova), Kastamonu (Cide), Bartın (Merkez, Amasra), Ordu (Gülyalı) ve Giresun (Piraziz) illerinde AFAD ve ilgili belediyelerle koordineli şekilde çalışmalarını sürdürdü.

•    İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sel felaketinden etkilenen Zonguldak’ın Devrek, Çaycuma ve Gökçebey ilçeleriyle Kastamonu’nun Cide ilçesinde yürütülen çalışmalara destek vermek üzere 15 personel, 4 araç ve 38 ekipmanla çalışmalarını sürdürdü.

•    Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, sel felaketinden etkilenen Zonguldak (Devrek, Çaycuma, Saltukova), Bartın, Kastamonu (Cide), Ordu (Gülyalı) ve Giresun (Piraziz) illerinde yürütülen çalışmalara destek vermek üzere 24 personel ve 24 araçla çalışmalarını sürdürdü.

•    Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yürütülen çalışmalara destek vermek üzere 3 personel ve 3 süpürge aracıyla çalışmalara katıldı.

•    Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yürütülen çalışmalara destek vermek üzere 4 personel ve 2 biyosidal ilaç yüklü araçla çalışmalara katıldı.

•    ASKİ Genel Müdürlüğü, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde yürütülen çalışmalara 6 personel, 3 araç ve 2 ekipmanla destek verdi.

•    Seğmen su ekibi, Zonguldak’ın Devrek ilçesine 3 tır, Kastamonu’nun Cide ilçesine 4 tır, Bartın’ın Amasra ilçesine 2 tır içme suyu ve 15 personel gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü, bölgeye 2 kombine araç, 2 vidanjör gönderdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kastamonu’nun Cide ilçesine 1 tır içme suyu gönderdi.


Önerilen Haberler