"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Erdem Gül: “Kaliteli plaj hizmeti sunduk”

  • 17 Temmuz 2023
Başkan Erdem Gül, Adalar Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Adalar, 2019 yerel seçimlerinden sonra hak ettiği değeri görmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte Adalar’a nefes aldırdık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle fayton sorununu çözdük. Adalar turizminde önemli bir yere sahip olan ada turlarına faytonla değil, 12 kişilik elektrikli araçlarla devam ediyoruz. Bu sayede daha fazla sayıda ziyaretçi ada turu yapabiliyor.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken, ada kültürünün bir parçası olan bisikleti önemsedik. Bisikletin daha kontrollü kullanılması, bisiklet kiralama sektörünün daha kurumsal olması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adalar’da iki boyutlu deniz ulaşımı söz konusu (adalar ve İstanbul). İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız görüşmeler neticesinde sefer sayısını artırdık. Şehir hatları ada tarihinde ilk kez 24 saat sefer yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski vapurları onarması, yeniden hizmete sunması deniz ulaşımını rahatlattı.

Öncelikli hedefimiz, kafeterya, duş ve tuvalet alanlarından oluşan sosyal tesisler sayesinde Adalar halkının kaliteli plaj hizmeti almasıydı. Büyükada’daki Aya Nikola Plajı’yla hem ada halkına hem de misafirlerimize hizmet veriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu da Büyükada’da BELTUR tesislerini hizmete açtı, ada turizminin canlanmasını sağladı.

Adalılar için kültür-sanat festivalleri düzenliyoruz. Festivaller ücretsiz ve herkesin katılımına açık. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, açık havada düzenlediğimiz konserleri birlikte izleyebiliyor, yıldızların altında film izleme keyfi yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden yaşama döndürdüğü Taş Mektep de yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

Gülümseyen, yasakçı olmayan hizmet anlayışıyla, ada kültürünü ilçemize gelen misafirlere aktarmak amacıyla çalışmalara başladık. İlçemizin tarihine, kamu mimarisi örneklerine, etkinliklere, ulaşım bilgilerine, ticaret alanlarına, hizmet kuruluşlarına bir merkezden ulaşılmasını istedik. Bu sayede misafirlerimiz yolculuk öncesinde ya da yolculuk sırasında adalarla ilgili bilgi sahibi olabilecek. “Ada Martısı Piko” adını koyduğumuz ilk yerel markamızın çatısı altında hediyelik eşyalar üreteceğiz, ilçemizi ekonomik açıdan canlandıracağız.


Önerilen Haberler