"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Fatih Gürbüz: “Foça’nın doğal yapısını korumaya odaklandık”

  • 17 Temmuz 2023
Başkan Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Foça’da turizmin gelişmesi her zaman önceliğimiz oldu. Foça, Avrupa’nın en eski kentleriyle aynı doğal güzelliğe ve köklü bir tarihe sahip. Koruma amaçlı imar planı sayesinde Foça’nın doğal yapısının bozulmasını engelliyoruz, ilçemizin 5.000 yıllık tarihini yerli/yabancı turistlere aktarıyoruz. Beşkapılar Kalesi’ni ve Büyükdeniz sahilini güzelleştirdik. Eski başkanlarımızdan merhum Nihat Dirim’in adını verdiğimiz kent belleği merkezini tamamlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizm hareketliliği için kültür-sanat etkinlikleri düzenliyoruz. “Caz Festivali”, “Gençlik Şöleni”, “Uluslararası Kültür-Sanat Festivali” düzenleyeceğiz. 2019 yılında başlayan Cittaslow üyelik sürecini 2021 yılında tamamladık, İzmir’in “sakin şehir” unvanlı ikinci ilçesi olduk. Yerelleşme kapsamında attığımız adımların orta ve uzun vadede Foça’nın yararına olacağına inanıyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle uygun fiyatlı tatil seçenekleri için yerel yönetimlere talep artıyor. Biz de elimizden geldiğince bu talepleri karşılamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz.

Foça’da deniz turizmini geliştirmek için plajlarda ve denize girilebilir alanlarda iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu alanlarda misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bölgeler inşa ediyoruz. İlçemizdeki turizm odaklı işletmelerin faaliyetlerini anlatacağı ve ücretsiz reklam yapacağı www.focaburada.com web sitesini hizmete sunduk. Bu sayede işletmelerin internetteki görünürlüğü artacak. Foça’daki tüm turizm noktalarını tanıtıyoruz. Foça Kent Konseyi’yle birlikte hazırladığımız program doğrultusunda yeşil işletme uygulamasını hayata geçiriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, Foça Kent Konseyi’yle, diğer paydaşlarımızla sık sık bir araya geliyoruz. Üniversitelerle işbirliği yaparak yakında zamanda “Turizm Sempozyumu” düzenleyeceğiz.

İtalya’daki kardeş kentimiz Ascea’yı geçtiğimiz günlerde ziyaret ettik, İtalya, İspanya ve Fransa’daki koloni kentlerinin yetkilileriyle görüşmeler yaptık. “Foçalıların Yolculuğu” (Viaggio dei Focesi) adlı tarihî rotayı Avrupa Konseyi’ne sunacağız, dünyaya tanıtılmasını sağlayacağız. Bunların yanı sıra ilgili kentler arasında turizmi geliştirmek, öğrenci değişim programları ve ortak etkinlikler düzenlemek amacıyla çalışmalar yapıyoruz.


Önerilen Haberler