"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kadir Albayrak: “Kırsal mahalleleri turizme açtık”

  • 17 Temmuz 2023
Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin turizme yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin beş temel vizyonu var: Sanayi, tarım-hayvancılık, lojistik yatırımlar, üniversite ve turizm. Turizm hizmetlerine hassasiyet gösteriyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Turizm ve Tanıtım Müdürlüğü kurduk. Tekirdağ, Marmara Denizi boyunca uzanan 134 kilometrelik sahil şeridi, uluslararası mavi bayraklı plajları ve kırsal mahalleleriyle zengin turizm potansiyeline sahip. Her yıl özellikle yaz mevsiminde ülkemizin farklı kentlerinden ve yurtdışından turistler Tekirdağ’a geliyor. Bu nedenle doğa, çevre ve kent-köy yaşamıyla uyumlu turizm faaliyetlerini destekliyoruz.

Kentimizdeki atık su arıtma tesisini modernize ettik. Bu sayede evsel atık su kaynaklı deniz kirliliğini azalttık. Deniz suyu ve sahil kumu temizleme çalışmalarına yıl boyunca devam ediyoruz. Tekirdağ turizmine yeni değerler kazandırmak amacıyla “Miras Atölyesi I-II” projesi kapsamında günümüze ulaşan kültür varlıklarını restore ettik, kentimize turistik mekânlar kazandırdık. Kırsal mahalleleri turizme açtık, kentimizin turizmi için yeni rotalar oluşturduk. Tekirdağ’ın turistik yerlerini ve yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla kitapçıklar ve broşürler hazırladık. Uluslararası mavi bayraklı plajları, yamaç paraşütü yapılan Ganos Dağları’nı, organik ürünlerin yetiştirildiği eşsiz güzellikteki kırsal mahalleleri ve kültür varlıklarını Türkiye turizminde yükselen bir değer hâline getiriyoruz.

Önümüzdeki dönemde Tekirdağ’a daha fazla turist gelmesini sağlamak amacıyla tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeyi, ilgili kurumlarla, meslek örgütleriyle işbirliği yaparak turizmi geliştirmeyi, mavi bayraklı plajların sayısını artırmayı, restorasyon projeleriyle Tekirdağ turizmine yeni rotalar kazandırmayı hedefliyoruz.


Önerilen Haberler