Mersin Büyükşehir Belediyesi kadınları desteklemeyi sürdürüyor

• 17 Temmuz 2023
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kadınları desteklemeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında hizmete açtığı “Otogar Kadın Danışma Merkezi” aracılığıyla desteğe ihtiyacı olan kadınlara Mersin şehirlerarası otobüs terminalinde yardım eli uzatıyor. Otogar Kadın Danışma Merkezi, bugüne kadar 2.040 kadına hizmet verdi. Kadınları her alanda destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, herhangi bir sorun nedeniyle evlerinden uzaklaşıp Mersin’e gelen kadınların dayanışma noktası oldu. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Otogar Kadın Danışma Merkezi” sayesinde kadınlara psikolojik, sosyal, yönlendirici ve hukuki destek veriliyor. Acil ihtiyaç durumlarında çocuklara ücretsiz mama, iç çamaşırı, bebek bezi, kadınlara da iç çamaşırı ve hijyenik ped desteği sağlanıyor.