Rıza Akpolat: “Gençlere her alanda destek olmayı amaçladık”

• 17 Temmuz 2023
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Öğrenci’Ye Projesi’nden bahseder misiniz? Projenizin amacı nedir?

RIZA AKPOLAT:
Öğrenci’Ye uygulamasını Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) ve Beşiktaş Esnafları Derneği işbirliğiyle hayata geçirdik. Gençler zor koşullarda eğitimlerini sürdürüyor. Amacımız, ülkemizdeki gençleri desteklemek, onlara yardımcı olmak. Ekonomik kriz ve imkânsızlıklar nedeniyle eğitim hayatından uzaklaşan öğrenciler var. Bu proje kapsamında Beşiktaş’taki üniversitelerde öğrenim gören veya Beşiktaş’ta ikamet eden üniversite öğrencilerine ilçemizdeki anlaşmalı restoranlarda ücretsiz yemek yeme imkânı sunuyoruz. Öğrenci’Ye uygulamasıyla öğrencileri her alanda desteklemek için çalışıyoruz, dayanışma ruhunu güçlendiriyoruz.

Projenin hazırlık süreci, kapsamı, içeriği, hedef kitlesi, bölgeye ve Beşiktaş’a katkısı hakkında bilgi verir misiniz?

RIZA AKPOLAT:
Projenin hazırlık sürecinde Beşiktaş esnafının yardımseverliği önemli bir rol oynadı. Bu sayede Öğrenci’Ye mobil uygulamasını geliştirdik, öğrencilerin beslenme hakkını korumayı hedefledik. Proje kapsamında Beşiktaş’taki üniversitelerde öğrenim gören veya Beşiktaş’ta ikamet eden üniversite öğrencileri, ilçemizdeki anlaşmalı restoranlardan ücretsiz yemek yeme imkânına kavuşuyor. Öğrenciler, mobil uygulama aracılığıyla restoranlarda yer ayırtıyor, yemek yiyebiliyor. Projenin Beşiktaş’a kültürel ve sosyal açıdan katkısı büyük. Proje, gençlere destek oluyor, onların hem Beşiktaş hem de ülkemiz için daha fazla proje üretmesini sağlamayı amaçlıyor. Öğrencilerin bilgisi ve deneyimi Beşiktaş’ın gelişimine katkıda bulunacak.

Öğrenci’Ye uygulamasıyla öğrencilere eğitim gördükleri üniversitelerde veya Beşiktaş’ta ikamet ettikleri süre boyunca ücretsiz yemek imkânı sunuyoruz, bütçelerine katkıda bulunuyoruz. Öğrenciler, beslenme ihtiyacını karşılamak için ekonomik kaygı yaşamıyor, eğitim hayatına odaklanıyor. Proje, Beşiktaş’a birçok öğrenci kazandırdı. Öğrenci demek, kültür demek, bilgi demek. Belki de bu öğrenciler gelecekte Beşiktaş için birçok proje üretecek.

Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşadınız mı? Yaşadıysanız, bu zorlukları aşmak için hangi çalışmaları yaptınız?

RIZA AKPOLAT:
Projenin yazılım, tasarım, sunucu, işletme ve geliştirme masraflarını belediyemiz karşılıyor. Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), Beşiktaş’taki restoran üyelerini projeye yönlendirdi ve bu konuda kolaylık sağladı. Gençlere inancımız ve dayanışma ruhu, karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmemizi sağladı. Proje hâlâ devam ediyor. Öğrenciler, mobil uygulama aracılığıyla restoranlardan ücretsiz yemek alıyor. Beşiktaş esnafının desteğiyle, anlaşmalı restoranların katkısıyla projemizi devam ettiriyoruz. Proje sayesinde öğrenciler günlük beslenme ihtiyacını karşılıyor.
Proje, gençlerin eğitimini sürdürmesi ve başarıya ulaşması için oldukça önemli. Projenin sürdürülebilirliği için destek ve katılım önem taşıyor. Gençlerin eğitimine destek olmak, onları geleceğe hazırlamak amacıyla projeler üretmeye devam edeceğiz.